2014. március 27., csütörtök

Előkészítés

Az előkészítés tulajdonképpen már a képzés után elkezdődött. Ki kellett próbálnom minden alkalmazást, amit használni szeretnék. Először a Tatán megismert, és az ott feljegyzett oldalakat teszteltem. Eközben folyamatosan figyelemmel kísértem a csoport Facebook oldalát, ahol a többiek bejegyzéseiből újabb és újabb alkalmazások kerültek a látómezőbe. Amíg bennem le nem tisztult, hogy mit és hogyan szeretnék alkalmazni, addig folyamatosan alakult át a projekt tervem. Mivel az oldalak alkalmazásával kapcsolatban semmilyen gyakorlati tapasztalatom nem volt, a cél és eszköz összehangolása sok problémát jelentett nekem. A gyerekekkel projekt elkezdése előtt játékos feladatokon keresztül ismerkedtünk különböző webes alkalmazásokkal, hogy ezek használata már rutinosan menjen az órai munka során.
Eleinte nehezen és lassan ment a regisztráció a különböző oldalakra, de néhány oldal kipróbálása után már nagyon rutinossá váltak a gyerekek.
Tetszett nekik a Symbaloo alkalmazás, rögtön kezdőlapként akarták beállítani.
A Lino, a Protopage és a Padlet kipróbálása után a Protopage lett a kedvenc és csak második helyezett lett a Lino.
A ClassDojo szörnyecskéit is megszerették, bár első látásra szörnyülködtek, hogy hogy néznek ki, de saját kóddal belépve már ők változtatták még szörnyecskésebbé őket.
A projektnek erre a részére  sokkal több időt kellett szánnom, mint azt terveztem, azonban az itt szerzett tapasztalatokat a későbbi munkánk során is tudjuk majd hasznosítani. Elindultunk egy úton és együtt küzdünk meg annak nehézségeivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése